Resolutie m.b.t. invoering motorvoertuigenverlichting overdag

Maggie : “Uit onderzoek blijkt dat de  helft van alle ongevallen overdag  te wijten is aan een gebrekkige zichtbaarheid. Op kruispunten loopt dit zelfs op tot  80 %. Een van de maatregelen die de zichtbaarheid verbetert is  de invoering van motorvoertuigverlichting overdag.

Motorvoertuigverlichting overdag biedt talrijke voordelen. Het verbetert de zichtbaarheid van de voertuigen omdat het contrast tussen het voertuig en de omgeving groter wordt. Bovendien worden voertuigen eerder opgemerkt. Tenslotte verbetert het de beoordeling van afstand en rijsnelheid door andere weggebruikers; mensen achten een voertuig met lichten aan dichterbij en dat beïnvloedt het gedrag positief bij bijvoorbeeld het inhalen. Daarom vraag ik in een resolutie aan de regering om de wegcode te wijzigen zodat het verplicht wordt om overdag gebruik te maken van de dimlichten.” Klik hier voor de tekst van de resolutie

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.