Ziekte van Sjörgen – administratieve belasting

De minister heeft reeds heel wat aandacht besteed aan de situatie van patiënten met chronische aandoeningen. Ze heeft maatregelen genomen op het vlak van administratieve vereenvoudiging opdat de administratieve belasting voor de patiënten zou dalen en zij heeft middelen uitgetrokken om de financiële toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor deze groep te verbeteren. Bepaalde groepen vallen blijkbaar toch nog uit de boot.

Zo moeten mensen met de ziekte van Sjögren – een auto-immuunziekte, meer bepaald een chronische bindweefselziekte – jaarlijks opnieuw een doktersattest aanvragen bij de reumatoloog om de nodige geneesmiddelen terugbetaald te krijgen terwijl de aandoening die vaak gepaard gaat met reuma ongeneeslijk is. Blijkbaar wordt deze groep geconfronteerd met hoge gezondheidsuitgaven, onder meer voor de kiné-behandelingen 1. Kan de administratieve belasting voor deze groep van patiënten verminderd worden? 2. Kan nagekeken worden in welke mate de financiële toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor deze groep patiënten gegarandeerd is? Klik hier voor het antwoord

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.