Wetsvoorstel tot verlenging pensioenbonus

De Kamer debatteerde gisteren over het wetsvoorstel tot verlenging van de pensioenbonus. Maggie : ” De pensioenbonus is een maategel die kadert in de het zogenaamde generatiepact. Het maakt deel uit van een aantal incentives om de loopbaanduur te verlengen en mensen aldus aanzetten om langer actief te blijven op de arbeidsmarkt.  De pensioenbonus voorziet voor werknemers en zelfstandige een supplement wanneer men blijft werken na zijn 62ste jaar of na een loopbaan van 44 jaar. Met dit voorstel hebben we de loopduur ervan verlengd. De maatregel loopt immers op 1 december 2012 af.  Open Vld pleit voor een evaluatie van de maatregel. Dan pas zullen we kunnen vaststellen of deze maatregel mensen al dan niet langer aan het werk houdt. ” Tussenk Pensioenbonus Plen 14 07 2011

 

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.