Wetsvoorstel pensioenkrediet

Maggie heeft een wetsvoorstel ingediend dat in ons land een wettelijk kader schept voor het zogenaamde omgekeerde woonkrediet.  Maggie benoemt in haar wetsvoorstel ‘pensioenkrediet. Maggie : “ Met dit wetsvoorstel wil ik een wettelijk kader creëren voor de invoering van het omgekeerd woonkrediet in België.

Deze kredietvorm geeft eigenaars van een huis de mogelijkheid om kapitaal op te nemen of om maandelijkseen betaling te ontvangen met hun woning als waarborg, en dat zonder dat zij hun woning dienen te verlaten.  Op die manier kan het pensioenkrediet een middel zijn om de toenemende kosten van het ouder worden te dragen. Op die manier voorziet de eigenaar zichzelf ook van een aanvullend pensioen. Bovendien geniet de eigenaar een levenslang woonrecht in de betrokken woning.” 53K1229001 Pensioenkrediet

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.