21-05-2012 – De Standaard – pag. 6 – Blijde intrede in de Roma – Maggie De block verdedigt striktere gezinshereniging

“Wat een moeilijke uitmatch dreigde te worden draaide uit op een blijde intrede met veel applaus. De ‘strenge’ staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block trof tot haar eigen verbazing heel wat goodwill op een Marokkaans vrouwenfeest in Borgerhout. ‘Ze heeft hier veel fans, mensen die de overlast op de Turnhoutsebaan beu zijn en haar standvastigheid op prijs stellen’, fluistert Rosario Latimer van de vzw ons toe. De Open VLD-politica moet het hier nochtans hebben over de strenger geworden gezinshereniging en de huwelijksmigratie. Een gevoelig thema voor een publiek van vrouwen van Marokkaanse herkomst. ‘Ik ben hier om het gesprek aan te gaan. Dit debat wordt al te vaak boven jullie hoofden gevoerd’.”

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.