Het Laatste Nieuws – “Geen macha’s, maar ook geen mietjes”

Interview met Maggie De Block, Annemie Turtelboom en Gwendoline Rutten

Maggie De Block: “Zou het niet kunnen dat vrouwen altijd al een beetje aan de macht zijn geweest, zonder dat de mannen het beseften?…Dat vrouwen elkaar zouden tegenwerken op topniveau – het bijenkoningin-syndroom van Margaret Thatcher – is onzin. Kijk naar ons drieën. Wij lopen elkaar niet voor de voeten, laat staan dat we elkaar bewust zouden dwarsbomen.”
“Ik doe aan politiek zoals ik huisdokter ben: eerst de diagnose, dan de best mogelijke remedie. Waarom vielen dakloze vrouwen bij onze winteropvang vaak uit de boot? Omdat hen geen enkele vorm van privacy werd geboden. Daar ben ik als vrouw attenter voor: nodig hen een uur vroeger uit dan de mannen en zorg ervoor dat ze zich ongestoord kunnen douchen en installeren. Het verschil in efficiëntie zit vaak in dat soort kleine dingen.”
Pag. 8 – Jan Segers

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.