De Morgen, ‘Ik doe mijn werk en daarmee basta’

“Natuurlijk is dit plezant. Het is een teken van appreciatie van mijn werk. Allez, dat hoop ik toch. Maar ik vind die lijstjes meer iets voor de verkoopcijfers van boeken dan voor de populariteit van politici. Eerlijk, ik ben daar niet zo mee bezig.”
“Asiel en migratie is een erg delicaat terrein, een domein dat jaren in crisis is geweest. Ik heb na mijn aantreden als staatssecretaris een diagnose gemaakt en het resultaat was ontstellend… Als mensen mijn werk appreciëren, is het misschien omdat ik doe wat ik heb aangekondigd: zorgen voor een coherenter en menselijker beleid. Een nee moet een nee zijn en misbruiken moeten eruit. Maar een asielzoeker die bescherming nodig heeft, moet die krijgen.”
Pag. 5 – Steven Samyn

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.