Knack, Wij geven onze eigen vrijheid op uit angst voor de Islam.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) wordt ondertussen met de dag populairder door haar harde aanpak. Terecht?

Johan Leman: “Je moet toch toegeven dat er voor haar komst enorm geklungeld werd? Ik herinner me de tijd dat Annemie Turtelboom (Open VLD) bevoegd was voor migratie, Marie Arena (PS) voor maatschappelijke integratie en Joëlle Milquet (CDH) voor gelijke kansen. Mensen toch! Die dames bemoeiden zich alle drie met asiel en migratie en kwamen totaal niet overeen. En dan heb ik het nog niet over de grote blunders, zoals het onderbrengen van asielzoekers in hotels. Iets wat je onmogelijk aan het grote publiek kon uitleggen. Net zoals die gerechtelijke uitspraak waardoor de overheid een asielzoeker 500 euro schadevergoeding moest betalen voor elke dag dat hij niet werd opgevangen. Geef mij dan maar een pragmatische dame als Maggie De Block. Ze is streng maar correct, en dat waarderen de mensen.”
Pag. 6 – Ann Peuteman en Michel Vandersmissen

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.