Het Laatste Nieuws, De Block geeft regering 90 miljoen terug

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) lost in haar eentje één vijfde van het budgettekort van dit jaar op: ze geeft de regering 90 miljoen euro terug uit het budget 2013. Sinds de maatregelen van de Open Vld-excellentie de acute opvangcrisis hebben opgelost, worden er geen asielzoekers meer naar de OCMW’s gestuurd. Ze blijven nu binnen het gewone opvangnetwerk. Tegelijk zijn de procedures eenvoudiger en is de doorlooptijd fel ingekort. De lijst met veilige landen en ontradingscampagnes in enkele herkomstlanden hebben het aantal nieuwe asielaanvragen aanzienlijk doen dalen. De Block heeft het onderzoek van asielzoekers om medische redenen versneld en de voorwaarden beperkt tot levensbedreigende ingrepen. Ten slotte zijn de voorwaarden voor gezinshereniging verstrengd. Het resultaat van dit beleid is een aanzienlijke besparing van 90 miljoen
Pag. 1 – LVDK

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.