Het Laatste Nieuws, Team Maggie

Wij gingen op zoek naar de redenen achter die ommekeer bij zes leden van ‘Team Maggie’. Zij die elke dag optrekken, vergaderen én zelfs het bed delen met De Block. “Sorry, wij kunnen echt niets negatiefs zeggen: in de politiek is Maggie uniek.”
“Hoe ik mijn vrouw gefeliciteerd heb met haar tweede plek in de populariteitspoll? Door te zeggen dat ze nog één plaats kan stijgen, maar heel véél nummertjes naar beneden kan tuimelen”, zegt Luc Asselman, al 32 jaar meneer De Block.

Hoewel Maggie soms als hardvochtig wordt bestempeld, is ze net zeer warm en humaan. Ze heeft met iedereen het beste voor. Maar in haar job is de wet nu eenmaal de wet.” volgens Isabelle Mazzara, haar ex-kabinetschef. “ik heb nog nooit iemand zo hard én snel zien studeren. Volgens mij zit ze nog lang niet aan haar limiet als politicus. Al is ze zelf niet met zulke ambities bezig: haar huidige job zo goed mogelijk doen, da’s al wat voor haar telt.”

Normaal blijft Axel Delvoie – eerder adjunct- en nu al een half jaar helemaal kabinetschef – altijd op de achtergrond. “Maar voor Maggie maak ik graag één uitzondering. Zij verdient dat. Ondanks haar huidige populariteit vertoont ze geen spatje pretentie. Op het kabinet staat het deur van haar kantoor ook altijd letterlijk open.

“Ze spreekt alleen als ze écht iets te zeggen heeft” zegt Els Cleemput, haar woordvoerster. Je zal Maggie er nooit op betrappen zomaar een vluchtig ideetje in de pers te lanceren. begrijpt.””Hoe ik Maggie intussen leerde kennen? Vooral als een vrouw die gewoon graag mensen ziet. Ze doet tegen iedereen hetzelfde, van welke rang of stand ook. Ze zal iemand met een diamanten halssnoer op net dezelfde manier aanspreken als iemand met een plastic juweeltje rond de nek.”

“Ze helpt nog altijd op ons eetfestijn” zegt vriend en vaste “plakker” Franky Dierickx.

“Hoe ik Maggie in één woord kan omschrijven? Kordaat. Dat was niet toevallig haar afficheslogan bij de vorige verkiezingen. En in haar huidige beleid maakt ze dat ook waar. Ze is rechtvaardig, maar kordaat. En daarom is Maggie zo populair. “Ze moeit zich alleen met haar eigen werk” zijn de woorden van haar broer Eddy De Block. haar grote kracht is haar totale gebrek aan bemoeizucht. … heeft Maggie alleen maar oog voor haar eigen bevoegdheden. ‘Da’s al werk genoeg’, zegt ze.”
Pag. 10, Stefan Vanderstraeten

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.