De Standaard, “Ik zeg altijd: politiek is niet voor mietjes”

Maggie De Block, de hyperpopulaire staatssecretaris, en Gwendolyn Rutten, de voorzitter van Open VLD, voelen zich als twee koninginnen in een herboren bijenkorf. ‘De eerste prioriteit nu is het land uit het slop halen. Te beginnen door de algemene belastingdruk naar beneden te halen.’ ‘Ik ben niet veranderd. Niet in mijn manier van denken en niet in mijn manier van doen. Pas als ik me gedraag naar die populariteit wordt het problematisch. Maar in mijn omgeving lopen gelukkig genoeg mensen rond die me tegen de schenen stampen als ik ga zweven. Ik kan ook alleen nog maar zakken in de polls. Dat is ergens wel een geruststellende gedachte.’ Ik hoop dat mijn politiek de samenleving ten goede komt. Vroeger werd elke buitenlander met argusogen bekeken en bestempeld als asielzoeker, zelfs al bleek die perfect geïntegreerd te zijn. Die negatieve sfeer is enigszins verdwenen, deels door een correct en humaan migratiebeleid. En gelukkig maar, Vlaanderen is immers een multiculturele samenleving.’
Pag. 12, M. Goethals

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.