De Morgen, ‘Schitterende schikgodinnen’ domineren Open Vld

Op het partijcongres van Open Vld in het Flageygebouw in Elsene werd Rik Daems bijna gewurgd door Maggie De Block, kregen blauwe varkens een hoofdrol, en sloegen ‘drie koninginnen’ het glazen plafond aan scherven. Publiekslieveling De Block dirigeert het Toekomstcongres, verzekeren haar partijleden, als ‘een sympathieke champetter’. Wie te lang praat, wordt onderbroken door een oorverdovend liedje. Wie te veel tussenbeide komt, krijgt het dreigement dat ze hem zal wurgen. “Rik Daems heeft daarna één keer niet gesproken”, lacht de staatssecretaris. Militanten die het wagen de naam van een andere partij uit te spreken, moeten geld gooien in blauwe spaarvarkens. De buit gaat naar de slachtoffers van de storm Haiyan op de Filippijnen.
Pag. 3, Tine Peeters

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.