Het Laatste Nieuws, Maggie De Block op 1 in onze top 100

Hebt u een lakmoesproef om echt van vals te onderscheiden?
(trekt ogen tot spleetjes) “Ik kijk aandachtig en zie snel. Ik voel als het vals is. Dat is intuïtie. Ik zal dan wat de boot afhouden en beleefd refuseren. Ik voelde vroeger als huisarts ook al of iemand heel ziek of niet ziek was. Mijn kinderen vonden het heel onrechtvaardig dat ze mij niet veel konden wijsmaken terwijl vriendjes met hetzelfde thuis wel weg kwamen. Dat lag niet aan medische kennis, maar aan voelsprieten.”

Handig in de politiek, waar de messen te allen tijde goed geslepen staan. Ook binnenskamers.
“Politieke collega’s moeten je vrienden niet zijn. Maar ik weet intussen voor wie een woord een woord is en voor wie het niks waard is. Ik zei het al, ik leer snel.”

Kan het nog hoger dan dit of was 2013 uw topjaar?
“Ik ben een van die optimisten die denkt dat het beste nog moet komen. Maar het vaarwater zal wat rustiger worden, wellicht. De uitdaging zal zijn te blijven doorgaan. Na je eerste prijs kom je er waarschijnlijk niet nog eens voor in aanmerking. Da’s voor een sportman zo, voor een schrijver en ook voor de populairste politicus. Maar je wil tóch nog goede boeken schrijven.”
Pag. 13, A. De Wit

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.