De Morgen, Asiel gezocht, angst gevonden

Alleenstaande vrouwen in asielcentra leven in constante angst voor hun mannelijke buren. Staatssecretaris Maggie De Block (Open Vld) erkent hun onveiligheidsgevoel, maar meent dat ze al genoeg doet om hun onbehagen te temperen.
“Vrouwen in asielcentra zijn kwetsbaar precies om wat ze meegemaakt hebben in hun thuisland”, erkent de staatssecretaris. “Wie aangerand is, verkracht of genitaal verminkt, heeft een huizenhoog onveiligheidsgevoel.” Ze legt er nog de nadruk op dat er de jongste jaren initiatieven kwamen specifiek voor vrouwen. In Rixensart richtte ze een crèche in zodat minderjarige moeders makkelijker cursussen kunnen volgen. Arendonk kreeg een aparte vrouwenblok.”Ik zet me hier persoonlijk voor in”, beklemtoont De Block.
Pag. 15, T. Peeters

Commentaar geven is nietmeer mogelijk.