Bereken je levensverwachting met Mijngezondheid

Geplaatst op 01 april, 2019 om 10:39

Mijngezondheid krijgt er opnieuw een functie bij: vanaf nu kunnen burgers hun levensverwachting berekenen via het portaal. Het is al de vierde uitbreiding van het portaal sinds de lancering door minister De Block in mei 2018.

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid: “Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun gezondheid. Met deze nieuwe functie spelen we daarop in: je kan nu ook je levensverwachting laten schatten via het portaal, op basis van je gezondheidsgegevens. Op die manier bouwen we Mijngezondheid verder uit tot een echt gezondheidskompas.”

Patiënt mee(r) aan het roer

Minister De Block (Open Vld) lanceerde Mijngezondheid op 8 mei 2018. Het opzet van het instrument is duidelijk: de burger helpen om een actievere rol te spelen in de zorg voor zijn of haar gezondheid.

Het portaal wordt de centrale toegangspoort naar álle gezondheidsgegevens die beschikbaar zijn voor iemand maar nu verspreid zitten over verschillende bronnen en platformen. Dat gaat over medische gegevens, maar bijvoorbeeld ook over administratieve gegevens over gezondheidszorg of informatie over wilsverklaringen. Burgers hoeven zo niet langer te zoeken waar welke informatie is opgeslagen. Bovendien kunnen ze dankzij de digitale toegang het recht om hun gezondheidsgegevens te bekijken makkelijker opnemen.

Bijwerkingen melden

Vorige maand breidde het portaal ook al uit, onder andere met de mogelijkheid om bijwerkingen van geneesmiddelen digitaal te melden. De FOD Volksgezondheid werkt intussen al aan een volgende versie met nieuwe functies tegen mei 2019.