Bijwerking van uw medicijn? Meld het via Mijngezondheid

Geplaatst op 15 maart, 2019 om 11:15

Via het portaal Mijngezondheid kunnen burgers vanaf nu ook bijwerkingen van geneesmiddelen melden. Dat is één van de vier nieuwe mogelijkheden van de personal health viewer die minister De Block in mei 2018 lanceerde.

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid: “Mijngezondheid moet dé bron worden voor burgers die op zoek zijn naar informatie over hun eigen gezondheid of over gezondheid in het algemeen. Dit is nu al de derde update van het portaal sinds de lancering in mei 2018, en elke keer komen er nieuwe mogelijkheden bij. Op die manier willen we burgers zo goed mogelijk wapenen om bewuste keuzes te maken rond hun gezondheid.”

Bijwerkingen melden

Via Mijngezondheid kan je vanaf bijwerkingen van geneesmiddelen melden aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Het FAGG werkt intussen al aan een verdere digitalisering van het meldformulier om dit nog gebruiksvriendelijker te maken.

Dossier thuisverpleegkunde

Wie thuis verzorgd wordt door een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis, kan zijn of haar verpleegkundig dossier inkijken via Mijngezondheid.

Internetloket ziekenfonds

De vijf Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben als eerste ziekenfondsen hun digitale omgeving gekoppeld aan Mijngezondheid. Daardoor kan iedereen die lid is zijn of haar persoonlijke gegevens bij het ziekenfonds inkijken via Mijngezondheid.

Gezondheidsapps

Mijngezondheid verwijst burgers nu ook naar het platform Mobile Health Belgium. Wie op zoek is naar betrouwbare informatie over gezondheidsapps vindt die daar terug.

Informatieve filmpjes

Op het portaal zijn verschillende informatieve video’s beschikbaar. Eén filmpje legt het belang van Mijngezondheid voor de burger op een heldere manier uit. Een instructievideo moet mensen dan weer helpen om zich aan te melden op het portaal. Uit de feedback van burgers bleek immers dat sommigen moeilijkheden ervoeren bij het inloggen. De tutorial legt uit hoe je je kan aanmelden via je elektronische identiteitskaart, via de gebruiksvriendelijke app itsme of via een eenmalig paswoord.

Voortdurend verbeteren

De FOD Volksgezondheid werkt ook al aan een volgende versie van Mijngezondheid, met nieuwe mogelijkheden en een uitbreiding van de bestaande functionaliteiten. De nieuwe update wordt gelanceerd in mei 2019.