Conferentie over anti-microbiële resistentie @ Federaal Parlement

Geplaatst op 08 juni, 2023 om 14:43

Op donderdag 6 juli 2023 organiseert Maggie De Block samen met de ‘Global Leaders Group on AMR’ een conferentie over anti-microbiële resistentie in Brussel.

Als dokter, gewezen minister van Volksgezondheid en Sociale zaken en als huidig lid van de Global Leaders Group ligt dit onderwerp Maggie De Block nauw aan het hart.

In 2019 (laatste recente gegevens) stierven bijna 5 miljoen mensen aan anti-microbiële resistentie en dit aantal zal alleen maar toenemen indien er niet meer actie ondernomen wordt.

Het event zal geopend worden met een welkomstwoord door de minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, de heer Frank Vandenbroucke. Daarna zal Maggie De Block een presentatie geven over hoe we meer politieke aandacht kunnen creëren voor het AMR-thema.

De heer Haile Getahun (directeur wereldwijde coördinatie van AMR bij de WHO en directeur van het secretariaat van de quadripartite (FAO, UNEP, WHO en WOAH) van de WHO) zal meer uitleg geven over de wereldwijde stand van zaken inzake AMR.

Tot slot zal de heer Pedro Facon (adjunct-administrateur-generaal bij het RIZIV) meer informatie geven over het Belgische AMR actieplan en welke rol het RIZIV hierin speelt.

Na beide sessies is er mogelijkheid tot discussie met het publiek gevolgd door een netwerkreceptie.

Wil jij er graag bij zijn?! Dat kan!

Email jouw naam en voornaam samen met je rijksregisternummer naar: sabine.meyssen@openvld.be

Praktische informatie:
Wanneer? 6 juli 2023, 12u-14u
Waar? Erasmuszaal, Federaal Parlement (Leuvenseweg 48, 1000 Brussel)
Voertaal van de conferentie: Engels