Doe mee aan 30 dagen zonder klagen

Geplaatst op 01 april, 2019 om 11:34

Vandaag start de tweede editie van Dagen Zonder Klagen. Het doel van het initiatief: meer positiviteit. Van 1 april tot 1 mei 2019 kan je net als de minister deelnemen aan de positieve challenge. “Ik heb geen moment getwijfeld en ik doe graag mee”, vertelt minister De Block. 

Positief in het leven staan heeft vele voordelen. Zowel op persoonlijk vlak als op professioneel gebied.  De organisatoren staven hun campagne met volgende argumenten:

  • Talrijke studies tonen aan dat positief zijn goed is voor je gezondheid (Shawn Achor – The Happiness Advantage, Harvard). Concreet betekent dit voor een bedrijf dat gelukkige medewerkers zich minder vaak ziek melden dan ongelukkige mensen, die gemiddeld 1,25 dagen per maand afwezig zijn.
  • Teamleaders die vaker positieve feedback geven en een positieve omgang met elkaar stimuleren, verbeteren de productiviteit met 40% (Losada, 2008).
  • Verkopers met een positieve stijl verkopen 37% meer. Optimistische verkopers verkopen 88% meer en zijn dubbel zo loyaal aan de firma (Seligman).

Bekijk hieronder het filmpje met de oproep van minister De Block om deel te nemen. Op www.kiespositief.be vind je ook de posi-meter terug. Daarmee kan je peilen hoe positief je in het leven staat.