Europese verkiezingslijst werd unaniem goedgekeurd!

Geplaatst op 08 februari, 2024 om 15:28

Een sterke lijst met zowel ervaring als vernieuwing.

Op maandag 5 februari 2024 werd de Europese verkiezingslijst door het Open Vld partijbureau goedgekeurd.

Onze welvaart en onze toekomst liggen in Europa. Het antwoord op de uitdagingen van vandaag is niet minder, maar net meer Europa. Minder regels, meer Europa. Wij liberalen zijn de enigen die daar resoluut voor strijden.

Er staan toppers op uit elke provincie, die allemaal geloven dat een sterker Europa onze enige toekomst is.

Er wordt duidelijk gekozen voor verjonging, met jongeren als de eerste vier opvolgers waaronder als eerste opvolger jong Vld-voorzitter Sepp Tyvaert, Souad Abihi, Liana Davtyan en Vincent Verbeecke.

Ons Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz staat op de tweede plaats effectief en brengt expertise op de grote uitdagingen van klimaat- en energiebeleid.

Voormalig Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt duwt de opvolgerslijst. En Maggie De Block duwt onze lijst bij de effectieven. Zij is de autoriteit op het vlak van een streng maar rechtvaardig Europees migratiebeleid en een degelijk gezondheidsbeleid.

Verder werd er bewust gekozen voor burgemeesters, schepenen en gemeenteraadsleden van onze partij: Stephanie Anseeuw, Sofie Vandeweerd, Joris Pijpen, Sabine Meyssen, Yolande Avontroodt en mededuwer Bart Tommelein, tevens vicevoorzitter van de Europese Vereniging van Steden en Regio’s. Want zij voelen steeds meer de impact van Europa op hun stad.

Onze hoofdstad Brussel wordt vertegenwoordigd door niemand minder dan de gedreven Eva Vanhengel en Filip Meirhaeghe komt nu ook meefietsen op Europees niveau.

Ook ondernemers konden niet ontbreken op onze lijst: Kristof Schiepers, David Winkels, Roland Duchatelet en Stijn Wille zullen wegen op de voltooiing van de Europese interne markt om onze economie te versterken.

Ik ben er van overtuigd dat Hilde Vautmans met volle goesting leiding zal geven aan deze sterke lijst waarmee we zullen strijden voor een sterker, hervormd, en liberaal Europa.

 

 

Op deze foto van links naar rechts:

Hilde Vautmans – lijsttrekker

Maggie De Block – lijstduwer effectief

Sabine Meyssen – 5e opvolger