Familie Mawda krijgt humanitaire regularisatie

Geplaatst op 16 februari, 2019 om 08:00

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block is, met instemming van de federale regering, ingegaan op de vraag voor humanitaire regularisatie van de ouders van de neergeschoten tweejarige peuter Mawda Shawri. De verblijfsvergunning is geldig voor 1 jaar, maar is wel hernieuwbaar. Het stelt de ouders in staat en het 5-jarig broertje van Mawda in staat om het gerechtelijke onderzoek in alle sereniteit te kunnen volgen.

“Mawda is voor de ogen van haar ouders en broertje neergeschoten en stierf in hun armen. Een kind verliezen is het ergste wat een mens kan overkomen”, benadrukt De Block. “Een humanitaire regularisatie ken ik enkel toe in uitzonderlijke omstandigheden en voor zeer specifieke gevallen. Deze familie komt op alle vlakken in aanmerking.”

De familie krijgt zo verblijfszekerheid om het gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van hun dochter en het mogelijke proces daarover in alle sereniteit kunnen volgen. Zo kunnen ze ook hun leven terug wat vorm kunnen geven na de tragische dood van hun dochtertje.