HART ONDER DE RIEM VOOR DE VRIJWILLIGERS IN DE VACCINATIECENTRA

Geplaatst op 18 november, 2021 om 16:16

Tijdens het vragenuurtje vandaag, stelde fractievoorzitter Maggie De Block een mondelinge vraag aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid  over de derde coronaprik. Maatregelen blijven immers nodig. Vandaag liggen er meer dan 500 patiënten op de intensieve zorgen van de ziekenhuizen. De helft daarvan zijn niet gevaccineerd. De andere helft is wel gevaccineerd, maar dat zijn voornamelijk patiënten met onderliggende aandoeningen.

Maggie De Block : “Vaccinatie is een van de beste beschermingsmaatregelen tegen het coronavirus. De cijfers uit wetenschappelijk onderzoek zijn duidelijk: niet-gevaccineerden hebben 16 keer meer kans om gehospitaliseerd te worden. Het vaccin helpt ons dus tegen een sterk ziekteverloop.”

In ons land is 87 % van de bevolking (18plus) volledig gevaccineerd. België is daarmee een koploper, maar het kan nog beter.

Om het aantal gevaccineerden verder te verhogen en de derde dosis, de zogenaamde boosterprik, te verzekeren, is er voldoende capaciteit in de vaccinatiecentra nodig. De vele vrijwilligers zijn hierin een sleutelfactor tot het succes.

Maggie De Block : “Als voormalig minister van Volksgezondheid ik tijdens de Coronacrisis beslist om de vergoeding voor de vrijwilligers te verhogen. Ook nu zullen we, met de derde algemene boosterprik, terug een beroep moeten doen op deze vrijwilligers. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat de ministerraad morgen deze verhoging zal verlengen”