Knack-Focus, Ik voel me vaak een veemde eend in de bijt

Geplaatst op 08 oktober, 2014 om 00:00

“Je bent niet eens in de gemeenteraad geweest, en nu meteen nationaal.” zei Guy Verhofstadt. Ik pareerde met: “Ik heb ook niet eerst verpleegkunde gestudeerd voor ik geneeskunde deed. Wat ik in de politiek wil realiseren, kan niet lokaal.” “De wereld is aan de durvers.”   “Een van mijn doelstellingen is snel en gedegen werken. Je zou de lijn kunnen doortrekken naar mijn parlementair werk en beleidswerk. Ik analyseer, voeg gegevens samen, combineer feiten tot de puzzel in elkaar valt.”   ‘Ik wist uiteraard dat ik als staatssecretaris voor Asiel en Migratie op een explosief dossier zat. De asielcentra zaten vol, in de Brusselse straten en stations viel je over de daklozen, en het was winter. Het ontbrak aan opvangplaatsen voor asielzoekers en voor daklozen. Dat ik gewoon ben om zaken grondig aan te pakken, sprak in mijn voordeel”   “Ik voel dat ik nog zaken te doen heb, ik ben niet uitgewerkt en heb nog geen zin om fakkels door te geven. Het enige wat ik weet, is dat ik voor mijzelf de juiste keuzes heb gemaakt. Ik heb me niet gesetteld. Maar de persoon die ik aan de buitenwereld laat zien, komt helemaal overeen met wie ik vanbinnen ben.” Pag. , M. Libert