Merchtem

Ik ben geboren in Merchtem en ik wil hier ook graag oud worden
- Maggie De Block

Wij zijn hier voor iedereen. Daar gaan we voor, daar doen we dit voor. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om van ons dorp een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. Missie geslaagd? Dat we verkozen zijn tot Beste Gemeente van de provincie zegt daar al iets over, toch? Een titel waar we met z’n allen best fier op mogen zijn. Want dat is het mooiste bewijs dat de Merchtemnaar weet wat echt belangrijk is. We zouden rustig kunnen voortdoen zo. Maar Vlaanderen verandert en ons dorp verandert mee…

Met lijst #1785 zetten we daarom het werk verder, want alles kan beter. Met frisse, sterke handen. Knappe koppen en hunkerende harten die kloppen voor Brussegem, Hamme, Merchtem, Ossel & Peizegem. Ervaren mensen en nieuwelingen. Liberalen, socialisten en onafhankelijken. Stuk voor stuk mensen die ten dienste staan van onze dorpsgenoten. Mensen die toegankelijk zijn, waar je altijd iets aan kan vragen. Mensen die zorgen dat er wordt gezorgd. Die leren wanneer er geleerd moet worden. Die feesten als er mag gefeest worden. Die praten over wat er gepraat moet worden. Maar die vooral werken aan wat er moet gewerkt worden.

En dat er werk op de plank ligt, is zeker. De vorige legislaturen hebben we vooral ingezet op investeringen in schoolgebouwen, in sportinfrastructuur, in een feestzaal, in nieuwe wegen, in betaalbaar wonen… Dat moeten we blijven doen, maar de komende periode is de mobiliteit in ons dorp een grote uitdaging. En ook: hoe zorgen we ervoor dat we een dorp blijven waar mensen graag buiten komen. Waar we mekaar kennen. Waar we met mekaar praten, feesten,  sporten en lachen…?

Waarom we dat doen? Voor de lachende gezichten. Voor de schouderklopjes wanneer alles goed gaat. Zelfs voor de boze blikken, want dat betekent dat er toch iemand wakker van ligt. Dat ons werk er wel degelijk toe doet. Niets passeert. Alles wordt gezien en opgemerkt. Vaak een keuze van durven beslissen. De goeie keuze maken voor de toekomst, ook al lijkt dat niet voor iedereen de beste. Want hier in Merchtem zorgen we voor mekaar. Hier genieten we met mekaar. Hier leren we van mekaar. Hier geven we om mekaar.

Daarom is Lijst #1785 hier, voor iedereen.