Nood aan voorzichtig gedrag met geloof in de kracht van het vaccin

Geplaatst op 16 juli, 2021 om 13:43

 

Maggie De Block : “Het virus circuleert nog steeds. Vooral de Delta-variant lijkt dominant te worden. Gelukkig heeft dat vooralsnog geen invloed op de hospitalisaties en de overlijdens in ons land. Ook de vaccinatie in ons land loopt goed, want vaccineren werkt. We kunnen dat niet genoeg benadrukken.” Naar aanleiding van het komende overlegcomité stelde fractievoorzitter Maggie De Block een vraag  aan de Premier in de plenaire zitting van 15 juli 2021.

Deze dagen vertrekken er ook heel veel mensen op reis. We zien dat er in de buurlanden strengere maatregelen worden genomen. Het is belangrijk dat we op reis de basisregels volgen, dus afstand houden, mondmasker dragen en drukke plaatsen vermijden blijft de centrale boodschap.

Maggie De Block  wenst naar aanleiding van het komende overlegcomité van de Premier te vernemen of er strengere maatregelen op tafel liggen. “ Ik stelde hem de vraag of er meer controles zullen komen voor reizigers. Wat zal er gebeuren met kleine en grotere evenementen ?”

Premier Alexander De Croo antwoordde dat er vooralsnog geen bijkomende drastische maatregelen nodig zijn. Ons land heeft zich altijd bijzonder voorzichtig opgesteld. De buurlanden die nu strengere maatregelen aankondigen, hebben een tijdje geleden verregaande versoepelingen doorgevoerd. Bovendien scoort ons land bijzonder hoog wat de vaccinatiebereidheid betreft. “Verstrengingen zijn voorlopig niet aan de orde omdat wij blijven inzetten op deze voorzichtige aanpak,” besluit de Premier.