Open Vld keurt ontwerplijsten goed in Vlaams-Brabant

Geplaatst op 09 maart, 2019 om 12:29

In aanloop van de verkiezingen op 26 mei verzamelden de Vlaams-Brabantse liberalen vandaag op het partijhoofdkwartier in Brussel. De ontwerplijsten met kandidaten zijn goedgekeurd door de provinciaal bestuur.

De lijsttrekkers waren al bekend. Minister Maggie De Block trekt voor Open Vld de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten staat op plaats 1 voor het Vlaams Parlement.

Vandaag maakt de partij ook al enkele signaalkandidaten bekend. Op de tweede plaats van het Vlaams Parlement staat nieuwkomer, schepen en voormalig nationaal voorzitter van Jong Vld Maurits Vande Reyde uit Diest. De derde plaats is voor Vlaams Parlementslid  en schepen Gwenny De Vroe uit Kampenhout. Op plaats vier staat Vlaams Parlementslid en schepen uit Vilvoorde Jo De Ro. Burgemeester in Lennik, Irina De Knop, sluit de top vijf met haar kandidatuur uit het Pajottenland. Vlaams Parlementslid en gewezen minister Rik Daems zet zijn schouders onder het team en duwt de lijst bij de effectieven. Bij de opvolgers staat Bob Savenberg uit Dilbeek bovenaan en sluit gedeputeerde Ann Schevenels de lijst.

Gwendolyn Rutten: “We kiezen voor een mix van ervaring en verniewing. We zijn een partij die waardeert en kansen geeft. Met dit team willen we Vlaams-Brabant op de kaart zetten in Vlaanderen.”

Op de kamerlijst staat Tim Vandenput, Kamerlid en burgemeester uit Hoeilaart op de tweede plaats na lijsttrekster Maggie De Block. Huidig Vlaams Parlementslid en onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck prijkt op de vierde plaats van de kamerlijst. Afsluiter in de top vijf van signaalkandidaten is Luk Van Biesen, fiscaal expert en Volksvertegenwoordiger.

Bram Delvaux, schepen in Tienen en docent energierecht aan de KU Leuven, staat op de eerste opvolgersplaats. Kamerlid en gewezen minister Patricia Ceysens duwt bij de opvolgers. De derde plaats op de Kamerlijst wordt later deze week bekend gemaakt.

Maggie De Block: “Het zijn belangrijke verkiezingen. Samen met deze sterke ploeg wil ik opnieuw de provincie blauw kleuren.”

De officiële bekendmaking van alle kandidaten op beide lijsten vindt plaats op 30 maart na de (digitale) goedkeuring van de lijsten.