Open Vld stelt lijsttrekkers voor

Geplaatst op 24 januari, 2019 om 12:21

Het partijbestuur van Open Vld heeft vanmorgen dertien lijsttrekkers aangeduid voor de federale, regionale en Europese verkiezingen van 26 mei.

Voorzitter Gwendolyn Rutten kreeg op de partijraad van 15 december het mandaat om een voorstel van lijsttrekkers aan het partijbestuur voor te leggen. Vanmorgen heeft het partijbestuur dit voorstel goedgekeurd.

In Vlaams-Brabant trekken Gwendolyn Rutten (Vlaams) en Maggie De Block (federaal) de lijsten, in West-Vlaanderen Vincent Van Quickenborne (federaal) en Bart Tommelein (Vlaams), in Oost-Vlaanderen Alexander De Croo (federaal) en Carina Van Cauter (Vlaams), in Limburg Patrick Dewael (federaal) en Lydia Peeters (Vlaams). Bart Somers trekt de Vlaamse lijst in Antwerpen. Na de aankondiging van het vertrek van Philippe De Backer uit de politiek, zijn er nog geen beslissingen genomen over de Antwerpse Kamerlijst. Els Ampe trekt de Vlaamse lijst in Brussel en Mimi Crahaij (24, advocate en gemeenteraadslid in Ganshoren) de Brusselse Kamerlijst. Guy Vanhengel trekt de Brusselse gewestlijst en Sven Gatz zal deze duwen. De Europese lijst wordt ten slotte aangevoerd door Guy Verhofstadt.

De lijsttrekkers stellen nu werkgroepen samen om de lijsten te vervolledigen. Daarna zullen de regionale besturen deze bekrachtigen. Zoals steeds bij Open Vld krijgen de leden het laatste woord over de lijsten via een elektronische stemming.

Voorzitter Rutten: “We trekken naar de verkiezingen van 26 mei met een bijzonder sterk en ervaren team. Samen willen we de kiezer overtuigen om mee te schrijven aan een positief en ambitieus verhaal. Wat onze lijsttrekkers bindt, is het geloof dat we samen met alle doeners dit land nog beter kunnen maken. Inhoudelijk willen we nu verder bouwen aan een sterkere economie met meer jobs en hogere nettolonen, aan gezonde buurten voor iedereen en aan een positieve samenleving met eerlijke kansen en duidelijke spelregels voor iedereen.”