Oproep aan de jeugdorganisatie over hun mening en de COVID-pandemie

Geplaatst op 18 april, 2021 om 10:39

Jongeren: Geef de toekomst vorm!

Een verbod op feestjes, minder sociale contacten, gesloten scholen en universiteiten, grote stress over onzekere examens: de jeugd krijgt over de hele wereld met deze ervaringen door de COVID-pandemie te maken. Jongeren hebben het moeilijk. Het is van belang om naar hun noden te luisteren, nu maar ook voor de toekomst.

De pan-Europese Commissie voor Gezondheid en Duurzame Ontwikkeling stelt vast dat de coronacrisis een hoge maatschappelijke en gezondheidskost heeft voor alle lagen van de bevolking. Die impact is bovendien zowel wat de fysieke als mentale gezondheid betreft des te groter bij de kinderen en jongeren. Hoe kunnen we voor hen komen tot een sterkere samenleving die beter rekening houdt men hun noden? Hoe kunnen we er voren zorgen dat jongeren beter behoedt zijn voor nieuwe grote gezondheidscrisissen?

De pan-Europese Commissie analyseert de impact van de gezondheidscrisis waarin het coronavirus de wereld bracht. In de toekomst is er nood aan een sterker, gezondheidszorg en sociale zekerheidssysteem. Hoe moeten we een sterke samenleving invullen en vorm geven? Als we dat voor de toekomstige generaties op een duurzame manier willen doen, dan moeten ook rekening houden met wat jongeren bezig houdt. “Wat vinden jongeren belangrijk? Waarop leggen zij de focus als we spreken over een duurzame gezondheid en samenleving? Om die inzichten te kennen, nodig ik jeugdorganisaties van gans Europa graag uit om hun mening te geven op onze vragen!” zo stelt Maggie De Block, lid van de pan-Europese Commissie.

Jongerenorganisaties uit de 53 landen van de Wereldgezondheidsorganisatie in onze regio, WHO Europe, kunnen deelnemen aan een online enquête. In de vragenlijst kunnen de organisaties hun ideeën en opmerkingen kwijt over hoe zij hun toekomst zien. De enquête is online beschikbaar. Onderstaande links geven meer informatie over het initiatief van de pan-Europese Commissie voor Gezondheid en Duurzame Ontwikkeling

Hyperlink naar de enquête:

https://www.research.net/r/Pan_European_Commission_Youth_Survey

 

Hyperlink naar de aankondiging door WHO Europe News:

https://www.euro.who.int/en/health-topics/health-policy/pages/news/news/2021/04/youth-organizations,-have-your-say!-shape-tomorrow-by-speaking-up-today/