Opvolging van de slachtoffers van de aanslagen: nog 80 slachtoffers in het ziekenhuis

Geplaatst op 31 maart, 2016 om 00:00

Op donderdagmiddag 31 maart 2016 verblijven nog 80 slachtoffers in het ziekenhuis, na de aanslagen op Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel. Eén patiënt werd overgebracht naar Duitsland. Zes Belgen zijn terug naar huis kunnen keren.

41 patiënten zijn nog op intensieve zorgen en de gespecialiseerde brandwondencentra verzorgen nog 28 patiënten. De medische teams doen al het mogelijke om de patiënten te helpen in hun genezingsproces. Door de ernst van de verwondingen hebben veel patiënten nog een lange revalidatieperiode te gaan. Slachtoffers die getroffen zijn door een terroristische aanslag ervaren gedurende enkele dagen of weken stressreacties. Dit zijn normale reacties op een abnormale situatie.

Onze experten staan klaar om hen te helpen bij de psychosociale opvolging. Slachtoffers kunnen voor psychologische steun terecht bij de dienst slachtofferhulp van de Centra voor Algemeen Welzijn  op het nummer 078 150 300 of via www.caw.be en bij Tele-Onthaal (106). In het Brussels Gewest en in Wallonië mogen slachtoffers contact opnemen met Télé-Accueil (107) en bij de dienst slachtofferhulp van de politie Brussel die hen zal begeleiden naar de meest aangewezen dienst slachtofferhulp van de lokale politie. Aan de redacties: vanaf morgen laten we u nog regelmatig, maar niet meer dagelijks, weten hoe het gaat met de slachtoffers . Wij danken u ook voor uw begrip van de voorbije dagen.