PL & NDS, De Standaard, De politicus, uw favorietepispaal

Geplaatst op 09 maart, 2017 om 00:00

Bijna dagelijks krijgen politici gore haatberichten op hun bord. ‘Dit moet stoppen’, zegt Maggie De Block. Zij pleit voor een politiek signaal. ‘Zelfs vlak na de dood van mijn schoonzoon bleef ik haatberichten krijgen’, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). ‘Dat was een van de redenen waarom ik mij toen enkele dagen in familiekring heb teruggetrokken.’ De Block kreeg in die periode, twee maanden geleden, op Facebook de grootst mogelijke bagger over zich heen. Een campagne van de extreemlinkse PVDA tegen haar beleid was uitgedraaid op een massale scheldpartij. ‘Ik kreeg te horen dat ik maar beter kanker kon krijgen.’ De piek van die campagne is nu voorbij, maar het dagelijkse scheldproza is gebleven. ‘Het is te gortig’, zegt de liberale minister. ‘Het wordt tijd om vanuit de politiek het gezamenlijke signaal te geven dat we dit niet meer pikken.’ Pag. 4