Podologen kunnen binnenkort erkenning aanvragen

Geplaatst op 20 juli, 2016 om 00:00

Podologen zullen nog voor het einde van dit jaar erkenning kunnen aanvragen. De ministerraad heeft vandaag twee koninklijke besluiten goedgekeurd van Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Beide KB’s zorgen voor de inwerkingtreding van eerdere KB’s over de uitoefening van het beroep van podoloog.  Voordien kon iedereen zich podoloog noemen; daaraan is een einde gemaakt in april van dit jaar. Er is toen ook een lijst gepubliceerd van handelingen die podologen mogen uitvoeren en handelingen die al zijn opgenomen, zijn duidelijker geformuleerd.

Maggie De Block: “Deze koninklijke besluiten zijn erg belangrijk voor zowel de patiënten als de zorgverleners. Patiënten krijgen zekerheid dat ze behandeld worden door een erkende podoloog. En podologen krijgen eindelijk de nodige bescherming van hun titel als officieel erkend gezondheidszorgberoep. ”

In België zijn momenteel ongeveer zeshonderd podologen aan de slag. Zij zullen nog voor het einde van dit jaar een vraag tot erkenning kunnen indienen. De gemeenschappen zijn bevoegd voor de erkenningsprocedures.