Premier Michel en minister De Block aan decanen “voldoende attesten beschikbaar voor studenten geneeskunde”

Geplaatst op 27 november, 2015 om 11:22

Eerste minister Charles Michel en minister van Volksgezondheid Maggie De Block hebben in een brief aan de decanen van de faculteiten geneeskunde van de Franstalige universiteiten herhaald dat er voldoende RIZIV-attesten beschikbaar zijn voor alle studenten geneeskunde die in 2016 hun basisopleiding zullen afronden en hun specialistenopleiding aanvatten. Het reglementair kader daarover is niet gewijzigd en de decanen kunnen het beleid dat ze de voorbije jaren toepasten, voortzetten. Bijgevolg kunnen de decanen de attesten afleveren.

De regering staat erop dat de toekomstige zorgverleners een kwaliteitsvolle opleiding krijgen en dat zij de nodige ervaring kunnen verwerven om hun patiƫnten de beste zorgen te kunnen geven.

In de brief benadrukken de premier en de minister dat zij in overleg met de bevoegde deelstaatministers van Welzijn en Onderwijs, en samen met de decanen en studenten blijven voortwerken aan een duurzame en structurele oplossing voor het probleem van de regeling en contingentering van het medisch aanbod.