Psychologische nazorg voor slachtoffers van aanslagen

Geplaatst op 25 maart, 2016 om 00:00

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid heeft in overleg met de gemeenschappen de voorbije dagen ook de psychologische nazorg georganiseerd voor mensen die getroffen zijn door de aanslagen op 22 maart 2016 in Brussels Airport en het metrostation Maalbeek. Het gaat om personen die slachtoffer zijn maar ook om mensen die aanwezig waren of die slachtoffers geholpen hebben.

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid: “Dergelijke vreselijke gebeurtenissen veroorzaken regelmatig verwerkingsproblemen. Voor veel mensen komt nu en later de psychologische schok over wat ze meegemaakt en gezien hebben. Onze experten staan klaar om hen te helpen deze vreselijke ervaringen te verwerken.”

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen meldt dat slachtoffers voor psychologische steun terechtkunnen bij de Centra voor Algemeen Welzijn en bij Tele-Onthaal (106). In het Brussels Gewest en in Wallonië mogen slachtoffers contact opnemen met Télé-Accueil (107) en bij de dienst slachtofferhulp van de politie Brussel die hen zal begeleiden naar de meest aangewezen dienst slachtofferhulp van de lokale politie. In de loop van morgen zaterdag 26 maart 2016 volgt een update over de gewonden van de aanslagen die nog in onze ziekenhuizen verblijven.