“Storingen eHealth niet aanvaardbaar”

Geplaatst op 29 januari, 2020 om 11:22

Minister van Volkgezondheid Maggie De Block betreurt de problemen en beseft dat dringend de eHealth-infrastructuur in detail moet worden bekeken.

Aangezien het aantal digitale interacties nog significant zal toenemen en steeds meer zorgprocessen nóg meer ondersteund zullen worden met software, is het nodig dat we hoogtechnologische ICT-componenten en betrouwbare software inzetten. Dat alles zal uiteraard de nodige investeringen vragen, maar het is belangrijk voor zorgverleners én patiënten dat ze kunnen rekenen op stabiele, betrouwbare eGezondheidsdiensten. Als de investeringen helpen om bepaalde administratieve processen te vereenvoudigen en bepaalde zorgtaken beter te ondersteunen, brengen ze bovendien een terugverdieneffect voor de gezondheidszorg met zich mee.

Om dat alles te realiseren is het belangrijk dat álle betrokken stakeholders intens met elkaar samenwerken, en dat in een constructieve sfeer. Door elkaar met de vinger te wijzen, geraken we niet vooruit. Ook de verbetering van de governance wordt cruciaal in dit verhaal – dat is niet voor niets één van de fundamenten van het Actieplan eGezondheid 2019-2021.