Volksgezondheid maakt e-mailadres aan voor vlotte communicatie tussen slachtoffers aanslagen en hulpverleners

Geplaatst op 15 april, 2016 om 00:00

Op vrijdag 15 april 2016 worden nog  44 mensen in Belgische ziekenhuizen verzorgd naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart in de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek in Brussel.

Maggie De Block, minister van Sociale zaken en Volksgezondheid: “Verschillend onder hen zijn nu op zoek naar de hulpverleners die hen de nodige zorgen toedienden en willen hen hiervoor bedanken. Ook onder de hulpverleners bestaat de bezorgdheid om te weten hoe het met de slachtoffers gesteld is. De FOD Volksgezondheid stelt daarom een e-mailadres ter beschikking van de slachtoffers en hun families, om die contacten vlotter te laten verlopen.”

De meerderheid van de gehospitaliseerde patiënten, namelijk 23 gewonden, liggen nog op intensieve zorgen. Dat is te wijten aan de ernst en het bijzondere karakter van de verwondingen. Momenteel worden nog 16 mensen in gespecialiseerde brandwondencentra verzorgd. De slachtoffers en familieleden die dat wensen, kunnen met hun vragen terecht op de volgende e-mailadressen: