Werkgevers kunnen ook tijdens derde en vierde kwartaal een beroep doen op ‘corona-afbetalingsplannen’

Geplaatst op 24 juli, 2020 om 16:09

Heel wat ondernemingen lijden onder de maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bestrijden. Om hen te blijven helpen deze periode te overbruggen is het nu ook mogelijk om tijdens het derde en vierde kwartaal van 2020 een beroep te doen op de ‘corona-afbetalingsplannen’ bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).

“We ondersteunen de ondernemers die financiële moeilijkheden kennen ten gevolge van de coronacrisis”, aldus minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld). “Door ‘de corona-afbetalingsplannen’ te verlengen voor het derde en vierde kwartaal van 2020 vermijden we liquiditeitsproblemen bij bedrijven, en dus ook faillissementen”.

Tijdens het eerste en tweede kwartaal van 2020 konden werkgevers die ernstige economische moeilijkheden kenden door de coronacrisis reeds een beroep doen op de ‘corona-afbetalingsplannen’ voor de betaling van de sociale bijdragen. Dit zijn afbetalingsplannen waarvoor er, in tegenstelling tot de klassieke afbetalingsplannen, geen interesten en andere bijkomende kosten verschuldigd zijn.

Dit geldt nu ook voor het derde en vierde kwartaal van 2020. Hierdoor zullen werkgevers die economische moeilijkheden ondervinden ingevolge de coronacrisis ook om een afbetalingstermijn kunnen verzoeken voor de sociale bijdragen voor de laatste zes maanden van 2020.