Keynote op MedTEG event!

Geplaatst op 08 september, 2023 om 12:57

Op uitnodiging van de Medical Device Technology Ghent (MedTEG) nam volksvertegenwoordiger Maggie De Block op 6 september 2023 deel aan een debat over medische technologie.

 

Maggie De Block: “Medische technologieën zijn onontbeerlijk voor een efficiënt gezondheidszorgbeleid. Dergelijke technologie speelt immers een grote rol bij het verzamelen en analyseren van gegevens.

Tegenwoordig beschikken we over verschillende medische toepassingen waardoor we snel kunnen testen op een reeks ziekteverwekkers bij mensen en dieren. Draagbare apparaten, slimme implantaten en andere medische apparaten kunnen aldus waardevolle gezondheidsgegevens verzamelen. Dit laat ons toe om inzicht te krijgen bij de verschillende ziektepatronen en risico’s. Voor beleidsmakers betekent dit dat zij op basis van de verzamelde gegevens en inzichten een evidence-based beleid kunnen voeren. Verder zijn deze medische instrumenten waardevol bij het monitoren van ziekte-uitbraken en het beheersen van de verspreiding ervan.

Ook al hebben er al veel ontwikkelingen plaatsgevonden, ik denk dat we nog maar aan het begin staan ​​van wat mogelijk is.”