Maggie De Block geeft patiënten extra steun en inspraak

Geplaatst op 14 maart, 2015 om 14:24

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, zal patiëntenverenigingen extra ondersteunen en geeft hen inspraak in het beleid. Zij zal jaarlijks een subsidie van 750.000€ geven aan drie ondersteuningsantennes. Maggie De Block: “De patiënt staat centraal in mijn beleid en dan is het maar logisch dat wij patiënten- en lotgenotenverenigingen ondersteunen zodat de vrijwilligers meer tijd hebben om met de patiënten te werken.”

De patiënten krijgen ook permanent inspraak in het beleid. De koepels van patiëntenverenigingen zullen een zetel krijgen in de raad van bestuur van het Federaal Kenniscentrum voor Gezondheidszorg.

Het Kenniscentrum voert regelmatig belangrijke studies uit naar behandelingen en de organisatie van de zorg. Maggie De Block: “Zij nodigen de patiëntenverenigingen vaak uit maar ik wil de patiënten een vaste stem geven in deze instelling.”

De patiënt meer inspraak geven in het beleid is één van de prioriteiten van het beleid van minister Maggie De Block: “Een eigen plaats in het Kenniscentrum geeft de patiëntenkoepels de kans de noden en bezorgdheden van de patiënten midden de studies van het Kenniscentrum te plaatsen. Zo kan het Kenniscentrum er nog sneller rekening mee houden.”