World Antimicrobial Awareness Week (WAAW)

Geplaatst op 22 november, 2023 om 15:43

 

 

 

In het kader van de World Antimicrobial Awareness Week, die dit jaar plaatsvindt van 18 tot 24 november, benadrukt voormalig minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block haar toewijding aan de strijd tegen antimicrobiële resistentie.

Antimicrobiële resistentie vormt een groeiende bedreiging voor de effectiviteit van behandelingen tegen infectieziekten wereldwijd. Maggie De Block roept daarom ook op tot verhoogd bewustzijn en gezamenlijke actie om deze dreiging aan te pakken.

Het is dan ook belangrijk dat tijdens de World Antimicrobial Awareness Week gezondheidsprofessionals, beleidsmakers en het publiek deelnemen aan bewustmakingscampagnes. Het doel is om het begrip te vergroten over verantwoordelijk antibioticagebruik en de gevolgen van antimicrobiële resistentie voor de gezondheid van mens en dier.

Maggie De Block benadrukt: “Het is van groot belang dat onderzoek naar nieuwe behandelingsmethoden opgevoerd wordt en dat de implementatie van doeltreffende beleidsmaatregelen om de verspreiding van antimicrobiële resistentie tegen te gaan een aandachtspunt blijft. Ondanks de vele maatregelen die we in België genomen hebben, kan het altijd beter. Daarom blijf ik me inzetten voor deze problematiek!”

De World Antimicrobial Awareness Week biedt dan ook een gelegenheid voor iedereen om deel te nemen aan deze wereldwijde inspanning. Het is belangrijk dat we de impact van antimicrobiële resistentie verminderen en zorgen voor meer duurzame oplossingen die de gezondheid van de samenleving beschermen.